tiistai 26. heinäkuuta 2011

Liittokokouksesta

Vapaa-ajattelijoiden liittokokous järjestettiin 9.-10.7. Lahdessa ja allekirjoittanut oli mukana liittotason kokouksessa ensimmäistä kertaa. Liittohallituksen puheenjohtajaksi valittiin Petri Karisma, ja liittovaltuuston puheenjohtajaksi Robert Brotherus. Poikkeuksena aikaisempiin vuosiin, hallituksen ja valtuuston valinnassa päädyttiin käyttämään listaäänestystä. Tästä käytiin pitkä keskustelu, mutta menettely hyväksyttiin erillisellä äänestyksellä. Yhtenä perusteluna oli että listana valittu hallitus on todennäköisemmin yhtenäisempi toiminnassaan kuin mitä pelkillä henkilövaaleilla valittu hallitus. Perustelu on aiheellinen, sillä viime liittokokouskausien hallitukset ovatkin olleet surullisen kuuluisia sisäisistä erimielisyyksistään. Valituiksi tulivat ns. "Karisman lista" ja "Brotheruksen lista". Turkua edustaa hallituksessa puheenjohtajamme Mikko Mäkinen, jonka varajäsenenä toimii allekirjoittanut.

Uudessa hallituksessa ja valtuustossa on huomattava määrä nuorempia vapareita. Odotettavissa lienee paljon mediaan ja internetiin suuntaavaa toimintaa – onhan nyt valittu puheenjohtaja toinen eroakirkosta.fi sivuston perustajista.

Kaiken kaikkiaan liittokokous oli mukava ja inspiroiva kokemus. Eritoten keskustelut toisten edustajien kanssa varsinaisen kokouksen ulkopuolella toivat uusia näkökantoja vaparien toimintaan. Tutustuminen toisten paikkakuntien edustajiin paitsi avasi runsaasti ideoita yhteistyölle, myös muistutti että Turussa vapareiden asiat ovat varsin hyvin. Ei sitä aina muista että Suomessa on alueita (esim Pohjanmaa), joilla uskonnottomat joutuvat suoranaisen ahdistelun kohteeksi. Paljon riittää siis työtä.

Antti Ellonen
Turun vapaa-ajattelijoiden vpj
Liittohallituksen varajäsen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti